Шенгенська віза (категорія C / коросткострокова)

Якщо Ви бажаєте перебувати в Польщі протягом короткого періоду часу (менше ніж 90 днів протягом 180), Вам необхідно подавати документи на короткострокову Шенгенську візу.

Віза дає можливість перебувати іноземцю у Польщі та/чи інших Шенгенських країнах* протягом обмеженого періоду часу (90 днів протягом 180). Якщо Ви маєте намір перебувати у Польщі протягом довшого періоду (більше, ніж 90 днів протягом 180), то Вам необхідно подавати документи на довгострокову візу.
* Шенгенські країни: Австрія (A/AT), Бельгія (BE), Чехія (CZ), Данія (DK), Естонія (EE), Фінляндія (FIN), Франція (FR), Німеччина (D/DE), Греція (GR), Угорщина (HU), Ісландія (IS), Іспанія (Е), Італія (IT), Латвія (LV), Литва (LT), Ліхтенштейн (LI) Люксембург (LU), Мальта (MT), Нідерланди (NL), Норвегія (NO), Польща (PL), Португалія (PT), Словаччина (SK), Словенія (SI), Швеція (S/SE) та Швейцарія (CH).

Важливі повідомлення

  • Усі заявники, які подають документи на отримання візи Шенген, повинні з’явитися на подачу документів особисто. Виключення – діти до 12 років, яким не потрібно надавати свої біометричні дані. Щоб отримати більше інформації про біометричний процес – натисніть тут
  • Термін розгляду візових документів складає від 6 робочих днів. У випадку детальнішої перевірки документів розгляд справи може бути продовжений до 30 календарних днів.
  • Під час подачі документів неохідно надати оригінал квитанції про здійснення попередньої оплати сервісного збору.
  • Продовжені та пошкоджені паспорти до розгляду прийматися не будуть.
  • Якщо попередні паспорти були здані, в українському паспорті має бути відповідна відмітка або довідка з ОВІРу про його вилучення.
  • ПІБ у внутрішньому,закордонному паспортах та в інших супроводжуючих документах заявників повинні бути ідентичні.
  • Окремий пакет документів (відповідно до списку необхідних документів для певного типу візи) повинен бути наданий кожним членом групи.
  • Для дітей, що вписані в паспорт батьків, необхідно також заповнювати окрему анкету.
  • Віза для неповнолітніх заявників віком до 16 років може запитуватись до паспорту одного із батьків. Заявникам, яким виповнилося 16 років, необхідно мати – власний проїзний документ або паспорт.
  • З метою оплати зборів необхідно надати копію 1-6 (за наявності будь-якої інформації на них) сторінок Вашого українського паспорту у касі банку.
  • Для осіб до 21 року, що подають документи на візу , необхідно нотаріально посідчену розписку від батьків про те, що вони знаходяться на їхньому повному фінансовому утриманні разом з витягом по банківському рахунку.
  • Для того, щоб підрахувати кількість використаних днів, а також перевірити принцип дії правила 90днів / 180 днів, будь ласка, скористайтеся т.зв. Шенгенським калькулятором, який доступний на сайті Єврокомісії: клікніть тут.
    Зауважте, що калькулятор є лише допоміжним інструментом і не надає права на перебування протягом періоду, що виникає в результаті підрахунку.

Відповідно до інструкцій Посольства/Консульства Республіки Польща, Пункт Прийому Візових Анкет може не прийняти заявку, якщо:

  • Надане фото є відсканованим, старшим 6 місяців і не відповідає вимогам, що зазначені на сайті.
  • Часовий проміжок між датою подачі до Посольства / Консульства Республіки Польща та запланованою датою подорожі більший, ніж три місяці.
  • Термін дії паспорта продовжено або паспорт пошкоджено.
  • Заявник відмовляється надати свої біометричні дані

Зауважте, що з 23 червня 2015 року усі заявники повинні особисто з’являтися в ППВА з метою подачі документів та надання своїх біометричних даних.Всі заявники повинні відкрити конверт і перевірити, чи вони отримали свій паспорт

Медичний страховий поліс повинен відповідати наступним вимогам:

  • Зона покриття – Європа, Шенген або весь світ, сума покриття на особу – 30000 €, сума франшизи не повинна перевищувати 150 € (100 € у випадку подачі документів у Рівному, Тернополі та Луцьку).
  • Усі дані заявника в страховому полісі повинні бути правильними (ПІБ, повна домашня адреса проживання, номер закордонного паспорту й дата народження).
  • При одноразовій поїздці, період страхування повинен бути на 15 днів більший від дати дії візи. У випадку одного в’їзду, медичний поліс має покривати всі дні запланованого перебування; у випадку багаторазового перебування медичний поліс може покривати лише першу поїздку.
  • Страхувальником може виступати лише повнолітня особа. У випадку подачі документів для неповнолітньої особи Страхувальником може виступати один з батьків/офіційних опікунів.
  • Страховий поліс необхідно надати з оригіналом та копією квитанції про оплату (із зазначенням наступної інформації: ПІБ заявника або номер страхового полісу).
  • У страховому полісі обов’язково повинна бути зазначена інформація про те, що «Страховий захист надається згідно з «Рішенням Ради ЄС 2004/17/EG відносно медичного страхування подорожуючих за кордон» (у випадку подачі документів до ППВА у Луцькому та Харківському консульських округах).
  • У випадку подачі документів з метою отримання візи на підставі запрошення на роботу «Oświadczenie», необхідно надати страховий поліс, що покриває всі 180 днів перебування у Польщі.
  • Страхування повинно покривати витрати, пов`язані з наданням невідкладної медичної допомоги, терміновою госпіталізацією та репатріацією.
  • У випадку групового страхування і подачі документів до ППВА у Луцьку, Тернополі та Рівному особа, яка виступає страхувальником, також повинна подавати документи.

Щоб переглянути перелік страхових компаній, що відповідають нормам ЄС, натисніть тут.

Зауважте, будь ласка, що у разі потреби Вам необхідно буде з`явитися до Консульства Республіки Польща в Україні для проходження співбесіди до того, як буде прийняте рішення щодо візи.

Дипломатичні представництва зберігають право запиту додаткових документів під час розгляду заяви. Ми рекомендуємо ретельно ознайомитись з інформацією на сайті, оскільки це допоможе якнайкраще підготувати документи, щоб отримати візу вчасно.

Польська національна віза (категорія D)

Якщо Ви плануєте перебувати на території Республіки Польща більше ніж 90 днів, Вам необхідно подавати документи на довгострокову візу.

Подати заявку на таку візу Ви можете до Пункту Прийому Візових Анкет або до Посольства/Консульства Польщі в Україні. Для цього, зверніться до наших візових експертівв, щоб ті призначили Вам дату подачі документів.

Заявникам необхідно надати відповідні документи, які підтверджуватимуть те, що вони належать до цієї категорії. Перелік документів можна отримати, перейшовши за посиланням «Необхідні документи».

Будь ласка, зауважте, що відсутня можливість подачі документів з метою супроводу заявників, які планують працювати у Польщі не більше ніж 180 днів протягом року.

Безкоштовна консультація за телефоном

+39 (097) 710-10-96
arrow

Або залиште свій номер і ми Вам передзвонимо!